ΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕI ΝΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ!

Ο Ισπανός-Αμερικανός φωτογράφος και YouTuber Aows λατρεύει να βγαίνει έξω στη φύση και να φωτογραφίζει εν μέσω βροχής, αέρα ή χιονιού!

Στο κανάλι του στο YouTube, δημοσίευσε ένα video όπου αποκαλύπτει πώς τραβά φωτογραφίες με ακραίες καιρικές συνθήκες, τι κάνει για να προστατέψει τον εξοπλισμό του και κυρίως, γιατί αξίζει τον κόπο να το κάνει κάποιος (-α).

Όπως λέει, έχει πειραματιστεί με διάφορες μεθόδους για το πώς να διατηρεί την κάμερά του στεγνή όταν βγαίνει για εξωτερική φωτογράφιση σε ακραίες συνθήκες. Αν και η ομπρέλα μοιάζει αρχικά η πλέον προσιτή και προφανής λύση, όταν επικρατούν άνεμοι, δεν είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική. Οι αδιάβροχες θήκες, από την άλλη, περιορίζουν αρκετά το φωτογράφο ως προς την επιλογή διαφορετικών και μεγαλύτερων φακών. Έτσι, έχει καταλήξει πως η καλύτερη λύση είναι η χρήση μιας απλής …πλαστικής σακούλας με ανοίγματα στην περιοχή του φακού και του οπτικού σκόπευτρου!

Επιπρόσθετα, ο ίδιος χρησιμοποιεί το αυτοκίνητό του (εκτός του προφανoύς λόγου της μετακίνησης) ως βάση εξόρμησης και ανασύνταξης, σε περιπτώσεις όπου επικρατεί πολύ κρύο ή όταν θέλει να αλλάξει ρούχα και να φροντίσει τον εξοπλισμό του.

Τονίζει επίσης πως το πρώτο και κύριο μέλημά του είναι η ασφάλεια, όχι τόσο της μηχανής αλλά του ίδιου – από την άλλη πλευρά, ωστόσο, δεν ρισκάρει της χρήση μιας ακριβής κάμερας μέσα σε έντονη κακοκαιρία, αντίθετα προτιμά να χρησιμοποιεί μια παλαιότερη μηχανή για τις πιο δύσκολες λήψεις.

Στο τέλος του video του, ο Aows μάς παρακινεί να εξακολουθούμε να τραβάμε φωτογραφίες και να μην μας πτοούν οι αντίξοες συνθήκες διότι τα χειμερινά τοπία, η βροχή και η ομίχλη αποτελούν μοναδικές ευκαιρίες για παραγωγή εξαιρετικών εικόνων που δεν μπορούν να επιτευχθούν σε καμία περίπτωση κατά τη διάρκεια μιας ηλιόλουστης ημέρας, τονίζοντας πως: “οι κάμερες έχουν κατασκευαστεί για να τραβούν φωτογραφίες!”


Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την προστασία του φωτογραφικού εξοπλισμού σας, διαβάστε με ένα κλικ εδώ.

Φωτό στην κορυφή του άρθρου: Gabriela Palai