ΠΟΡΤΡΕΤΑ…ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΩΝ ΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΜΑΚΙΓΙΑΖ!

Κι όμως: ταπεινά πινέλα, όπως αυτά που εικονίζονται στην παραπάνω φωτογραφία, στα χέρια της μακιγιέζ Veronica Ershova μπορούν να παράξουν απρόβλεπτα αποτελέσματα, τα οποία στη συνέχεια απογειώνει ο φακός του Alexander Khokhlov, μετατρέποντάς τα σε εκπληκτικές οπτικές ψευδαισθήσεις!

Ένα μόνο δείγμα της δουλειάς τους από τη σελίδα του φωτογράφου στο Instagram, είναι αρκετό για να καταλάβετε πόσο δυνατά πορτρέτα δημιουργούν:

https://www.instagram.com/alexanderkhokhlovcom/

Eνδεικτικό έργο της δουλειάς τους είναι το Humiforms του 2018, στο οποίο μετέτρεψαν τα μοντέλα τους σε γνωστά αντικείμενα, χρησιμοποιώντας μόνο μακιγιάζ. Για κάθε μια από τις φωτογραφίες, οι καλλιτέχνες είχαν ένα concept στο μυαλό.

Η Veronica έκανε καταπληκτική δουλειά και οι περισσότερες από τις φωτογραφίες συμπληρώθηκαν με μερικά καθημερινά αξεσουάρ όπως μπαλόνια, μπάλες, αλυσίδες ή χάρτινες δημιουργίες. Αφού ο Alexander τελείωσε με τις λήψεις, τις επεξεργάστηκε ελαφρώς – αλλά μόνο για να τις τελειοποιήσει. Οι ψευδαισθήσεις που δημιουργήθηκαν είναι όλες αποτέλεσμα του έξυπνου συνδυασμού μακιγιάζ, αντικειμένων και λήψεων από κατάλληλες οπτικές γωνίες.

Όπως εξηγεί ο Alexander, χρειάστηκαν από δύο έως έξι ώρες για κάθε φωτογραφία. Τονίζει σχετικά πως: “στο Humiforms, διερευνάμε την προσωπικότητα και τον εσωτερικό κόσμο, αποκαλύπτοντας μέσω των εικόνων, ποικίλες ποιότητες και καταστάσεις των ανθρώπων. Εσωτερικές αντιφάσεις και αρμονία, πάθος για ενθουσιασμό και υπερβολικό συντηρητισμό, δίψα για ελευθερία και επιλεκτική προσοχή – αυτά είναι μερικά από τα θέματα που εμφανίζονται στη σειρά Humiforms.”

Ακολουθούν ακόμα περισσότερες ψευδαισθήσεις, σε δύο ακόμα video που επιλέξαμε από το κανάλι του φωτογράφου στο YouTube:

Φωτό στην κορυφή της σελίδας: Raphael Lovaski