ΠΡΟΦΙΛ Η ΑΝΦΑΣ; ΚΑΙ ΤΑ 2!

Ας δούμε πώς, μέσα από 8 απλά βήματα, μπορούμε να ενοποιήσουμε δύο φωτογραφίες πορτραίτου του ίδιου προσώπου (προφίλ – ανφάς)!

Kαταρχάς κατεβάστε κι εσείς, εδώ και εδώ, σε μεγάλη ανάλυση, τις φωτογραφίες που χρησιμοποιήθηκαν, για να ξεκινήσει η επεξεργασία τους.

 

Oι αρχικές εικόνες που θα υποστούν την επεξεργασία.

1) Ανοίγουμε και τις δύο φωτογραφίες στο Photoshop. Πηγαίνουμε πρώτα στην β και επιλέγουμε το πρόσωπο (εδώ με το Quick Selection Tool) και ύστερα πάμε: Select > Refine Edge. Τσεκάρουμε Smart Radius καθώς και «New Layer with Layer Mask» στο πεδίο Output.

2) Διορθώνουμε, με τη βοήθεια της μάσκας και απαλό πινέλο, την επιλογή μας.

3) Πηγαίνουμε στην εικόνα α και επιλέγουμε ξανά το πρόσωπο: ανοίγουμε το παράθυρο Refine Edge, τσεκάρουμε Smart Radius αλλά αυτή την φορά από το πεδίο Output, επιλέγουμε «New Layer».

4) Με το εργαλείο Move Tool μεταφέρουμε την επιλογή του προσώπου (μαζί με τη μάσκα) της εικόνας β, μέσα στο αρχείο της εικόνας α. Μειώνουμε την διαφάνεια σε 50% περίπου και ταυτίζουμε τις δύο φωτογραφίες με βάση τα μάτια, τη μύτη και τα χείλη.

5) Κάνουμε κλικ και μεταφέρουμε τη μάσκα της εικόνας προφίλ στην εικόνα ανφάς. Κρατάμε πατημένο το Shift και κάνουμε κλικ στο εικονίδιο που συνδέει τη μάσκα με το layer, για να τα αποσυνδέσουμε. Ύστερα μετακινούμε την εικόνα ανφάς, ακριβώς εκεί που επιθυμούμε.

6) Πατάμε Ctrl και κλικ επάνω στην μάσκα της εικόνας ανφάς και στην συνέχεια επιλέγουμε την εικόνα προφίλ και προσθέτουμε μάσκα. Αντιστρέφουμε την μάσκα με Ctrl + I και με πινέλο λευκού χρώματος, εμφανίζουμε την μύτη. Αλλάζουμε το Blending Mode σε Luminosity.

7) Παίρνουμε ένα απαλό πινέλο και φροντίζουμε προσεκτικά να ενσωματώσουμε αρμονικά τους τόνους της μύτης προφίλ με το υπόλοιπο πρόσωπο, που είναι ανφάς.

8) Τέλος, πατάμε Shift + Ctrl + Alt + E ώστε να ενοποιήσουμε όλα τα ορατά layer σε ένα νέο. Σε αυτό το βήμα δουλεύουμε με τα εργαλεία Healing Brush Tool & Patch Tool. Επίσης, προσθέτουμε Adjustment Layer, Levels και με μάσκα φωτίζουμε την μύτη προφίλ.

H εικόνα μας ολοκληρώθηκε!

Δείτε ακόμα...

Ακολουθήστε με στα social media