ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΑΡΙΚΑΤΟΥΡΑΣ

Στην εργασία που ακολουθεί, θα μετατρέψουμε μια φωτογραφία πορτρέτου σε καρικατούρα.

Kαταρχάς κατεβάστε κι εσείς, σε μεγάλη ανάλυση, τη φωτογραφία που χρησιμοποιήθηκε για να ξεκινήσει η επεξεργασία της.

Η αρχική εικόνα, που θα υποστεί την επεξεργασία.

1) Ανοίγουμε την εικόνα στο πρόγραμμα, και επιλέγουμε, με όποιο τρόπο επιθυμούμε, το πρόσωπο της φωτογραφίας μας, μαζί με το λαιμό και τους ώμους. Πέρα από τις προτιμήσεις μας, ο ενδεδειγμένος τρόπος επιλογής, εδώ, είναι το εργαλείο Pen Tool.


2) Εάν πραγματοποιήσαμε την επιλογή μας με το Pen Tool, τότε πάμε στην καρτέλα Paths, αφού κάνουμε δεξί κλικ στο σχήμα που δημιουργήσαμε, και επιλέγουμε Make Selection.

3) Με την επιλογή ενεργή, πάμε στο Background Layer και πατάμε Ctrl + C. Δημιουργούμε νέο κενό έγγραφο, μεγέθους περίπου 2400 x 3200 pixels, και στη συνέχεια πατάμε Ctrl + V, για να μεταφέρουμε την επιλογή μας στο νέο έγγραφο.

4) Με πατημένο το Ctrl, κάνουμε κλικ στο Layer που βρίσκεται το πρόσωπό μας. Ύστερα παίρνουμε το Lasso Tool και πατάμε από τις ιδιότητες του εργαλείου, την επιλογή Refine Edge. Αυξάνουμε λίγο το Smooth και το Featherενώ κατόπιν χαμηλώνουμε, όσο μπορούμε, την τιμή στο Shift Edge.

5) Στη συνέχεια, επιλέγουμε προσεκτικά με το Lasso Tool και τοποθετούμε σε ξεχωριστά Layer το κεφάλι (μέχρι το πηγούνι) και τα δύο αυτιά.

6) Επιλέγουμε το Layer με το κεφάλι και αφού δημιουργήσουμε ένα αντίγραφό του για λόγους ασφαλείας, πάμε: Filter > Liquify και με το εργαλείο Forward Warp Tool προεκτείνουμε τις περιοχές του προσώπου που θέλουμε, προς τα έξω.

7) Ύστερα, μεγεθύνουμε τα αυτιά και τα τοποθετούμε πηγαίνοντας: Edit > Transform > Warp, στη νέα τους θέση. Το εργαλείο Spot Healing Brush Tool, με τσεκαρισμένο το Sample All Layers, μας βοηθά να επιτύχουμε καλύτερη προσαρμογή.

8) Τέλος, επιλέγουμε τα τρία Layer με τα αυτιά και το κεφάλι, και τα μεγενθύνουμε αρκετά. Επίσης, αν θέλουμε, περιστρέφουμε την επιλογή.

H εικόνα μας ολοκληρώθηκε!

Δείτε ακόμα...

Ακολουθήστε με στα social media