ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΜΕ ΤΟ CISCO WEBEX!

O κορωνοϊός έχει καθηλώσει πλήθος εργαζομένων στο σπίτι για δεύτερη φορά μέσα στο στο 2020. Προγράμματα τηλεδιάσκεψης όπως το Zoom και το Cisco WebEx παρέχουν τα κατάλληλα εφόδια για να γίνει η ζωή τους ευκολότερη. 

Σε αυτό το άρθρο θα εξετάσουμε το Cisco WebEx στη δωρεάν έκδοσή του, παρουσιάζοντας τα απλά βήματα που πρέπει να ακολουθήσει κανείς για να ξεκινήσει, σήμερα κιόλας, να το χρησιμοποιεί χωρίς καμία επιβάρυνση.

Καταρχάς, η απλή έκδοση του Cisco WebEx έρχεται ανανεωμένη λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού. Οι σημαντικότερες αναβαθμίσεις είναι οι εξής:

  • Μέχρι 100 άτομα σε ταυτόχρονη συνδιάλεξη
  • Απεριόριστος χρόνος συνδιαλέξεων
  • Απεριόριστος αριθμός συνδιαλέξεων

Ακολουθούν τα βήματα για να ξεκινήσετε τώρα να χρησιμοποιείτε το Cisco WebEx:

1. Είσοδος στο www.webex.com και εγγραφή, η οποία ολοκληρώνεται με αποστολή επιβεβαιωτικού email.

2.  Αφού εισαχθείτε στο προφίλ σας, μεταβείτε στην καρτέλα Downloads για να κατεβάσετε το software στον υπολογιστή σας.

3. Από την καρτέλα Home, μπορείτε άμεσα να ξεκινήσετε ένα Meeting.

4. Μεταφέρεστε στο πρόγραμμα, όπου μπορείτε να τσεκάρετε την κάμερα και τον ήχο πριν ξεκινήσει το Meeting.

5. Αφού ανοίξει το Meeting, το μόνο που χρειάζεται κάποιος για να μπει, είναι να διαμοιράσετε το link της συνδιάλεξης. Μπορείτε να το βρείτε στο κουμπί με τις τρεις κάθετες τελείες: “Copy meeting link”.

6. Είναι πολύ σημαντικό πως δίνεται η δυνατότητα διαμοιρασμού αρχείων multimedia ή/και της οθόνης του κάθε χρήστη από την καρτέλα Share.

7. Από τη στιγμή που κάποιος διαμοιραστεί την οθόνη του, παρέχονται επιπλέον εργαλεία, όπως μολύβι, γεωμετρικά σχήματα, τυπογραφικά στοιχεία κ.ά.

8. Τέλος, μια ακόμη σημαντική λειτουργία είναι ο προγραμματισμός ενός Meeting. Εδώ μπορείτε να καθορίσετε το θέμα της συνδιάσκεψης, τον κωδικό ασφαλείας (που πρέπει να διαθέτουν οι συμμετέχοντες) και αρκετές επιπλέον επιλογές.

Δείτε ακόμα...

Ακολουθήστε με στα social media
  • No categories